Samo za poremećene

Trudi se da u slalomu izbjegneš salve nedefinisanog i apstraktnog, inače će te rijeke mog svijeta odnijeti

22.09.2016.

Mr. Ezekiel speaking

Kean Ezekiel je čudan frajer. Nekako, u čitavoj toj paleti događaja, doživljaja, priča, floskula i trivijalnosti što tvori moj život i ono što jesam leži nerijetko neudoban nemir i konflikt. Što i u suštini nije strašno kada se pojavljuje u javnim, društenim i, rekao bih, standardnim međuljudskim okvirima. Ali problem nastaje kada taj idejni sukob tvori same ćelije karaktera, na sličan način kako se elektroni vezuju za protone i neutrone u nukleusu. Međutim, metafizika i filozofija, očigledno, nisu hemija.

Kean vazda pravi autistične reference. Ne znadoh, nisam nešto pretjerano furao hemiju u srednjoj, ali sam je zato konzumirao. Interni konflikt je uglavnom oko moralnih principa, teških odluka, biranja strane i pridržavanja tog datog isključivog skupa pravila u datoj filozofiji. Kategorički odbijam karakternu jednodimenzijonalnost i način na koji svemir funkcioniše mi daje za pravo da se desi povremena kontradikcija i poneka bijela licemjernost. Život nije varijabilna jednačina, te stoga: Mogu popiti Paulaner i istovremeno vjerovati u svevišnjeg Boga. Mogu biti konzervativac i ne mrziti el dži bi ti raju. Mogu biti moderan i voljeti kafanu. Mogu navijati za Arsenal i staviti Tottenham na listić. Pustite me na miru, imam svoje razloge i ja to MOGU.

Joj eno Keana, lud frajer skroz, upis'o osmicu ocam'. Srećom, po pitanju ambicioznosti i akademsko-karijernih puteva, nisam puno kočio. Svjestan sam intelektualnog putovanja od tačke alfa do tačke omega, i obdaren sam tim lingvističkim poklonom da znam grčki alfabet. Ako išta, to je jedina strada kojom me apsolutno nije strah kročiti bosonog i u mrklom mraku.

Kean vazda nadrkan. Pored izrazite želje za uspjehom, znanjem i dokazivanjem, pored stalnih sukoba, imam divlji temperament. Izuzetnu averziju mi stvaraju povišeni tonovi, snobizam i elitizam, manjak sposobnosti, neznanje, loša retorika, pljuvanje tokom pričanja, žensko laganje, muško kurčenje, liberalizam, ljevičari, dalekoistočna kuhinja, azijski crtani za odrasle, Jala Brat, Buba Corelli i još nekih milijardu malih iritantnih sitnica koje mi jebu koncepciju i uništavaju odnose sa ljudima do kojih mi je stalo i s kojima želim poslovno-profesionalnu saradnju. Rekao bih, od svih mojih problema, da mi temperament najviše utiče na svakodnevni život i da mi je taj problem najtransparentniji. Što je tužno, jeste to da povrijedim ljude oko sebe. Što je najtužnije, još više ranim samog sebe.

Oooo kako si ti Kean luuud. Onako generalno, nisam ja loša osoba. Znam bacit koju šalu, sposoban sam za ozbiljan i dubok razgovor, znam saslušati i biti saslušan, objektivan sam i racionalan, manifestujem svoje emocije na društveno odgovoran i dozvoljen način, pazim svoju reputaciju i unapređujem se svake marginalne misli koja samo što nije navrla. Al eto, energetičnim vršnjacima/kolegama željnim loše rakije i dobrih derneka, hladnih tuševa i toplog karanja uvijek ostavljam dojam kao da sam ja nešto "ludo", nešto "prejako", neko ko je normala drug i s kim se može popiti, povući i zagalamiti. To nije neistina, ali želim naglasiti da sam ja prije svega PUTNIK kroz ovo postojanje i moram obići svaki pedalj. Ko skonta shvatit će.

Kean stalno neke pičkice voda po gradu. Jebiga, prvi poljubac u drugom srednje i prvo karanje u prvim danima faxa, život me nije mazio i pazio. Kako sam nadoknađivao sva iskustva koja sam trebao proživjeti u srednjoškolskim danima, promjenio sam mnogo djevojaka. Zna ih se zaredati 100, ali sto prva me dokrajči krošeom u sljepoočnicu. I šta ćeš, dignem se, opalim joj šamar, nastavim dalje, i dvjestoti put se desi opet isto. U ljubavi na greškama odbijam učiti. Isto tako, ljubav na prvi pogled je istinita, samo što srećom i nije toliko rijetka. Pice ko pice, uvijek će biti tu. Kad bude vakat za ozbilju, naći će se ozbiljna.

Anksiozan sam i pun nemira, vječno razapet u groblju dilema, trilema i polidilema, spreman za uspjeh i napredak ali okovan u lancima svojim bijesom na neshvaćenost i nemar, pritom sam i predator ljepšeg spola, predator koji nerijetko završi i kao plijen. Joj kako je Kean Ezekiel sjeban, treba mu ili sličica s tripom ili neki prvoklasni psihijatar koliko ja vidim. Vrlo moguće i oboje.

Samo za poremećene
<< 09/2016 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Eto, to.
"Većina ljudi ne želi plivati prije nego to i umije. Zar to nije duhovito? Naravno da ne žele plivati! Ta rođeni su za tlo, ne za vodu. I naravno da ne žele misliti; ta oni su stvoreni za život, ne za mišljenje! Tako, a ko misli, ko od mišljenja pravi glavnu stvar , taj u tome može doduše daleko dospjeti, ali takav je pak tlo zamijenio vodom, a u njoj će se jednom utopiti!"

Hermann Hesse - Steppenwolf

MOJI FAVORITI
Između zemlje i neba
izlog jeftinih mladića
Raznosiš mi blato po kući
Blog before time
Crtice o vječnom
Čovječje vrste kći
Superpenzioner
Osećaji...
Dio moga tijela
I can be your whore.
Sometimes...
Inanis
overthinker
Ispod neba
Klasični Liberal
Nemir skitnice
Ja, ostali i Koševo
na tragu Tajne.
Buđenje svijesti
...say no to me...
Melancholia
ZA ONE KOJI RAZMIŠLJAJU
Na Tavanu
daleko
više...

BROJAČ POSJETA
17969

Powered by Blogger.ba