beats by dre cheap

O društvu, politici i odustajanju

Isfrustriran sam kvaziintelektualnim lobanjama koje iznose svoja bezvrijedna mišljenja na društvene mreže i daju svoje neargumentovane analize o raznim aktuelnostima, geopolitičkom i ekonomskom problematikom, i komercijalnim teorijama zavjere...Ne palim se inače lahko al BRATE MILI haj ohani malo, ako pišeš o fašizmu u republičkosrpskim socijalnim krugovima kao bremenu ove kvazidržave a na coveru ti Bake i raja iz ezdea, popratno sa opisom kako je BiH bošnjačka država i svako ko se tako ne osjeća treba da odjebe itd itd itd, dupli aršini u nedogled...Budi frajerčina i otvoreno izjavi da si ultradesničar i rojalista za Velike Kuće 10 porodica koje obrću keš u ovom sjebanom sistemu bez monetarne kontrole Centralne Banke, restriktivnih fiskalnih riješenja za agregatnu potražnju, BDP, investicioni disekvilibrijum, i krajnje, nezaposlenost i zaposlenost u sivoj ekonomiji. ALI TO NIJE SVE, entitetske agencije za superviziju komercijalnih banaka bez ijednog diplomiranog analitičara, stranačke struje u nedozvoljenim sferama finansijskog sektora, monetarne institucije bez potpore parlamenta i lokalnog nivoa vlasti...Helem, načeo sam previše tema, ako počnemo o makroekonomskoj problematici nećemo nidokle.

Al haj nebitno to, šta me fascinira jeste prisustvo subliminalnog, tihog, pasivnog ekstremizma i, praktički, fašizma u svim slojevima bošnjačkog društva. Ne, ne mislim na zamotane isilovce sa tenkovima, minobacačima i pratećom opremom uzvikujući religiozne mantre bombardujući pozorišta, bolnice i crkve, nego upravo naprotiv. One svakodnevne, sitne probošnjačke aspiracije u državi gdje se svi odriču nacionalnog identiteta zarad (paradoksalno) još veće manipulativne kontrole gospode u odijelima što već 2 decenije sjede u istim kancelarijama, ona tradicionalna sijela par porodica u kojima je apsolutno prihvatljivo da jedna glava kuće izjavi kako treba da se šugave hrvate sa krša protjeraju u maticu a srbe etnički očisti kao kompenzaciju za agresiju na BiH, i k tome još da bude shvaćen kao humani pacifista visokih moralnih vrijednosti koji riješava elementarne probleme ovog raspalog društva. Znate, nevezano, s mamom sam prošle sedmice pričao o ratu. Bili su u jednoj čaršijskoj mahali, ona išla svaki dan na posao, sestre su mi imale 2 i 5 godina, starija tek krenula u školu, pješačila svaki dan 2 kilometra tamo i nazad, rođaci i šira familija po raznim korpusima, stari sa dedom siječe drva u šumi u 5 ujutru pod snajperom i donosi kući, pa ode po vodu i tako dalje...Čuli ste milion ratnih priča, a uz ekspanzivnu fuziju monetarnih i fiskalnih metoda izvlačenja iz recesije i stabilizovanje rasta BDP-a, ostavit ćemo i ratnu priču sa strane.

Ono što me fasciniralo tog jutra s majkom, jeste što je po prvi put rekla:
"Joj da mi je onog vremena, pa makar i ikarove konzerve dijelili i granate slušali, imali smo makar ideale i nadu. Šta sad imamo? Sine, završavaj tu ekonomiju, idi u lijepu Evropu, zaposli se i osnuj porodicu, služi državi i pošten budi. Nema spasa ovdje, jebo te i Bosna i Bakir i sve ovo. Nije ***** za ovo poginuo. Haj, sine, sretno na ispitu..."

Od tog dana, nešto mi se baš sjebalo u sivoj materiji hipotalamusa, zaboli me kurac za svim ovim ljudima što su stradali u poplavama, ko im jebe mater kad opet papci glasaju za iste ljude koji i dalje ne rješavaju njihove probleme, a pritom svim građanima stvaraju svakodnevno nove. Šta, da im opet doniram pola svoje garderobe? Ma daj. Šta mi koji kurac ima bit stalo do ove države kad smo društvo koje slavi poremećene idiote a tlačimo ovosvjetske genijalce i ljude ispred svog vremena, a ova zemlja je mnogo takvih dala.

Mislim da je krajnja poenta ovog nepotrebno dugog teksta sljedeća, retrospektivno:
1. Zadnji atom patriotizma u meni je izvršio samoubistvo
2. Moja struka, za koju se slamam na faxu i u koju sam se zaljubio, neće biti upropaštena pomagajući ovim govnarima od ljudi
3. Maloljetne i punoljetne pametnjakoviće sa prenapuhanim egom i bez doze kritičkog razmišljanja treba otjerati sa Facebooka u rudnike
4. Bošnjaci su bolestan narod, baš kao i bosanski srbi i bosanski hrvati
5. Klan od 200 ljudi će stoljećima harati ovom državom, i ne osjećam više gnjev zbog toga
6. Pametan se snađe
7. Sentiment je iluzija

Nadam se da mi čitaoci neće zamjeriti na ovako dugom tekstu, ovo je trebala biti kompenzacija za moju neaktivnost posljednjih mjeseci, a i vidite da sam neartikulisano iznio previše misli i ideja jer ih nisam nigdje dosad usmjerio. Al nije sve toliko negativno, fax ide super :)) prvi semestar skoro očišćen, mogao sam malo bolji prosjek ganjati al nema veze, sve u svoje vrijeme. Već imam par ideja za specijalizaciju za finansijska tržišta, brokerstvo i bankarski sektor, al otom potom.

Po prvi put ću postaviti svoju sliku uz tekst, da može pljunuti u ekran po mojim pikselima svaki levat koji se na ovo uvrijedio :))

Lijep pozdrav pozz

Samo za poremećene
http://selfreflection.blogger.ba
31/01/2016 18:14